@Storm - dla chcącego nic trudnego.
Tutaj znowu kwestia rozbija się o nasze Narodowe, egoistyczne podejście.
W znacznej większości sprzętu elektronicznego można zmienić software na taki, który obsługuje polskie znaki.
@Stanley - ooops... Z tym egoizmem to teraz troszkę wyskoczyłeś... pisząc nieco o sobie
Więcej tolerancji dla tych co nie mogą pisać z ogonkami. Ja relacjonując wyprawę rowerową w lipcu na Pomorzu, pisałem z Szajsunga Monte, gdzie może i te polskie znaczki były dostępne, ale.... Skoro aby dopisać cyfry musiałem wykonać 3 kliknięcia aby wybrać sam rodzaj znaków to wybacz... I co ciekawe, na tamtym Forum - jakoś nikt na to nie zwracał uwagi - ważniejsze były treści postów.
Obecnie mam Galaxy 551, uzyskanie cyfry to 1 dodatkowy klawisz Alt, ale aby uzyskać jakąś specjalną literę muszę już przytrzymać dany klawisz. I poczekać aż się pojawi menu... I wybrac literkę. Nonsens.
@Gimp - no to ja nie wiem, ale chyba miałeś dziwnego Windowsa. Specjalnie dla ciebie sprawdziłem i:
- starym dobrym XP SP3 zmiana języka klawiatury jest możliwa z poziomu Użytkownika zwykłego, może on sobie dodawać i usuwać języki. (2 kliknięcia na pasku zadań)
- to samo dotyczy Windows Server 2008 R2 Standard (2 kliknięcia na pasku zadań)
- no i w takim KDE@Linux zmiana języka klawiatury to.... 1 kliknięcie na pasku zadań.
IMHO musiałbyś OSTRO pokombinować z uprawnieniami do maszyny aby zmienić możliwość zmiany języka klawiatury... IMHO - nieopłacalne, bo przez to też możesz stracić Klienta.
@Makenzen - no jak to? A nie czytałaś moich i Gemsiego postów o wyprawie na Pomorze w lipcu na poziome.pl?
Myślisz, ze codziennie wieczorem/rano szukałem kawiarenki internetowej? Przecież Gemsi by mnie wtedy zabił
@Stanley... Jedni lubią robić laskę a inni łaskę, tego nie zmienisz