Inne sprawy rowerowe > Sprzęt
Mini Lampki na gumę.
qwerJA:
--- Cytat: m.p w 03 Mar 2010, 19:52:51 ---masz na myśli te lampki?
jak dla mnie to są za słabe jeśli chodzi o bycie widzianym. są dobre jeśli chcesz mieć argument przez policją / strażą miejską, że masz lampki ;>
--- Koniec cytatu ---
Jak dla mnie to te lampki Authora są pomyślane jako pomocnicze (dodatkowe).
Tak też je używam, obok podstawowych.
Te czerwone bardzo ładnie świecą na tylnim trójkącie ramy.
A z bateriami, jest tak jak napisano ::)
SeBeQ:
Akurat lampka Authora, ta która jest 2-diodowa, daje radę. Co prawda wypadałoby mieć przynajmniej 2 źródła światła... ale jednak lepsze takie niż żadne. Ja stosuję taką przymocowaną do kasku, druga lampka standardowo na kierownicy. Rozwiązanie z taką lampką jest też wygodne na przykład przy rowerkach grawitacyjnych, gdzie normalna lampka długo nie wytrzyma :P
Natomiast co do dostępności bateryjek CR2032 to się nie zgodzę. W dobie Internetu da się je znaleźć i w Warszawie i tanio...
Bear:
a co to są rowerki grawitacyjne?
SeBeQ:
--- Cytat: Bear w 05 Mar 2010, 14:17:57 ---a co to są rowerki grawitacyjne?
--- Koniec cytatu ---
Rowery służące do zjazdów/freeride'u/slope'u/dirt'u i tym podobnych dyscyplin grawitacyjnych
[przykładowo: Kona Stinky/Stab, Trek Session 88, Specialized Demo 8 II, Giant Glory DH]
Raffi:
--- Cytat: SeBeQ w 05 Mar 2010, 14:06:06 ---Natomiast co do dostępności bateryjek CR2032 to się nie zgodzę. W dobie Internetu da się je znaleźć i w Warszawie i tanio...
--- Koniec cytatu ---
To się nie zgadzaj. Pójdź w dowolnym małym (albo i niemałym) miasteczku do dowolnego kiosku/sklepu i spróbuj kupić paluszki i CR2032. A później porównaj wyniki dostępności.
Ja nie mówiłem, że się w ogóle nie da kupić nigdzie. Tylko, że nie są dostępne tak jak normalne typy baterii, które możesz kupić o każdej porze dnia i nocy praktycznie wszędzie - w kioskach, marketach, spożywczakach, monopolowych, na stacjach benzynowych... także w sklepach czynnych 24/7.
CR2032 kupisz natomiast tylko u zegarmistrza i czasem w sklepach elektrycznych. Po "skończeniu się" baterii w nocy, w trasie, możesz tylko siąść i płakać nad swoim losem :-P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej