Infrastruktura rowerowa i sprawy lokalne > Ochota, Włochy, Ursus
Wydzielona ścieżka na Dźwigowej
Mhrok:
--- Cytat: qwerJA w 09 Sie 2012, 17:17:19 ---Generalnie jak byś przy dowolnym odcinku DDR postawił znak C-5 a na drugim końcu B-2 to była by jednokierunkowa.
--- Koniec cytatu ---
Nie chcę wyjść na durnia, ale czy na drogach jednokierunkowych nie stosuje się D-3?
mplonski:
--- Cytat: Mhrok w 09 Sie 2012, 17:25:38 ---
--- Cytat: qwerJA w 09 Sie 2012, 17:17:19 ---Generalnie jak byś przy dowolnym odcinku DDR postawił znak C-5 a na drugim końcu B-2 to była by jednokierunkowa.
--- Koniec cytatu ---
Nie chcę wyjść na durnia, ale czy na drogach jednokierunkowych nie stosuje się D-3?
--- Koniec cytatu ---
znak C-5 też można stosować legalnie na drogach jednokierunkowych ;-) różnica taka, że to D-3 informuje, że droga jest jednokierunkowa.
Mhrok:
--- Cytat: m.p w 09 Sie 2012, 22:22:05 ---znak C-5 też można stosować legalnie na drogach jednokierunkowych ;-) różnica taka, że to D-3 informuje, że droga jest jednokierunkowa.
--- Koniec cytatu ---
No właśnie o to mi chodziło :P
oelka:
--- Cytat: Raffi w 09 Sie 2012, 16:08:55 ---W terenie zresztą też istnieją, pojedyncze, krótkie odcinki znajdziesz nawet w Warszawie (np. przy Wołoskiej i Puławskiej) :P
--- Koniec cytatu ---
Chyba najlepszym przykładem są Aleje Jerozolimskie za ulicą Śmigłowca w kierunku wiaduktu nad linią radomską.
Krzysztof
Raffi:
--- Cytat: Mhrok w 09 Sie 2012, 16:22:03 ---
--- Cytat: Raffi w 09 Sie 2012, 16:08:55 ---
--- Cytat: Mhrok w 09 Sie 2012, 15:53:49 ---Warto o tym pamiętać, gdyż w prawie nie istnieją jednokierunkowe drogi dla rowerów
--- Koniec cytatu ---
Owszem, istnieją w prawie.
W terenie zresztą też istnieją, pojedyncze, krótkie odcinki znajdziesz nawet w Warszawie (np. przy Wołoskiej i Puławskiej) :P
--- Koniec cytatu ---
Ale DDR z definicji jest chyba dwukierunkowa.
--- Koniec cytatu ---
Chyba jednak nie :P
Z definicji to pasy rowerowe są jednokierunkowe. Ale one nie mogą być dwukierunkowe od nowelizacji PoRD.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej