Inne sprawy rowerowe > O rowerach w mediach

Rowerzyści pojadą pod prąd? Nowe przepisy do końca roku

<< < (2/3) > >>

jerzy1234:
Albo wszędzie albo nigdzie . Robienie wyjątków spowoduje, że tak jak na Królewskiej , bus pass, niejeden znawca PORD-u nie widząc małej tabliczki poucza że tamtędy się nie jeździ . Nie wyobrażam sobie jeszcze większy gąszcz znaków drogowych i jadący 50+ aby wszystkie ogarnął. Większość samochodziarzy jeździ na pamięć i teraz zanim nauczą się to dużo krwi poleje się . Mnie taki przepis wiele nie pomoże , zawsze wszędzie dotrę nawet dokładając sobie ze 100  metrów ,i nie muszę pod prąd jeździć. Wiem że niektórzy odezwą się że oni przez Wisłę przejadą  bez mostu, aby sobie skrócić trasę , ale takim to nawet przejazd po przystanku autobusowym to nie nowość. Zbudować miasto dla wszystkich -NIE DA SIĘ. Przy braku kultury narodu niestety jeszcze lata upłyną ,albo prędzej wojna będzie niż nauczą się wszyscy ustępować sobie. Więc szykujmy się do wojny skoro cenimy pokój.

em c:
"Polskiej mentalności", a w Gdańsku i Radomiu to mentalność jaka jest? Mentalność też się zmienia, właśnie za pomocą takich działań, im szybciej, tym lepiej. Argumentem o mentalności i ogólnym "to u nas niebezpieczne!" można by (i tak się działo i dzieje) zbijać wszystkie projekty pasów i kontrpasów dla rowerów. Zresztą jest wyraźnie powiedziane, że jak będzie zbyt wąsko, to ruch rowerów pod prąd nie zostanie dopuszczony.

mk1111:
Czytanie ze zrozumieniem ma naprawdę przyszłość. W którym miejscu napisałem, że jestem przeciwnikiem pasów lub kontrapasów? Wręcz przeciwnie. A porównywanie Radomia do Warszawy to już mnie zupełnie ubawiło. Trochę inna skala. Ale tylko trochę. W tej chwili to Warszawę trudno porównywać nawet z innymi dużymi miastami na zachodzie pod względem liczby zarejestrowanych samochodów na tysiąc mieszkańców (bo zdaje się że  taka obowiązuje miara), natężenia ruchu i korków.

oelka:
Akurat pod względem ilości samochodów na 1000 mieszkańców podobno prześcignęliśmy Berlin. U nas koło sześciuset, a w Berlinie ponad trzysta.

mk1111:
I o to mi akurat chodziło w tym co napisałem. 

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej