Infrastruktura rowerowa i sprawy lokalne > Bielany, Bemowo, Żoliborz

Zamknięta choć gotowa DDR

(1/3) > >>

petek:
Przy Moście Północnym obok przepompowni ścieków jest gotowa ddr. Niestety wciąż jest zagrodzona, przez co rowerzyści rozjezdzaja niepotrzebnie trawnik. Dziś zrobiłem zdjęcia tej drogi i chciałbym to gdzieś wyjaśnić. Gdzie pisać w tej sprawie? Do ZDMu?

oelka:
Zapewne czeka na przeprowadzenie odbiorów przez ZMiD. Co może potrwać długo.

Krzysztof

jack:
Bardzo możliwe, że ten kawałek leży w gestii MPWiK - inwestora kolektora do Czajki. Wysłałbym pisma do nich i ZMID niezależnie. Ten płot wygląda na jakąś głupią nadgorliwość, inne fragmenty ddr przy TMP nie były tak zagradzane, stawiali palety kostki czy betonowe separatory ale przejechać się dawało. Więc warto interweniować.

Raffi:

--- Cytat: petek w 05 Lis 2012, 16:18:24 ---Przy Moście Północnym obok przepompowni ścieków jest gotowa ddr. Niestety wciąż jest zagrodzona, przez co rowerzyści rozjezdzaja niepotrzebnie trawnik. Dziś zrobiłem zdjęcia tej drogi i chciałbym to gdzieś wyjaśnić. Gdzie pisać w tej sprawie? Do ZDMu?
--- Koniec cytatu ---

ZDM nie, ZMID jeżeli już prędzej (adres jest ten sam). Ale odpiszą Ci że to budowa i że jeszcze nie odebrali i żebyś spadał na drzewo. Generalnie wiele z tym nie zrobisz, bo póki nie skończą odbiorów (może trwać nawet kilka miesięcy), to te płoty nie znikną.

Jak chcesz to napisz list do Pani Gronkiewicz, że rowerzyści są szykanowani, a drogi rowerowe otwierane z wielomiesięcznymi opóźnieniami (Północny, Modlińska, KEN). Oczywiście Walcowa też nic nie zrobi, ale jak dasz kopię do mediów to może się zrobi szum i wtedy się coś uda przyśpieszyć.

petek:
Napisałem do ZMID i Wyborczej. Zobaczymy czy będzie odzew. Nie liczę na to.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej