Infrastruktura rowerowa i sprawy lokalne > Moje miasto... Warszawa
Jakość odśnieżania
Raffi:
--- Cytat: petek w 26 Sty 2017, 08:50:24 ---Dostałem list od ZOMu, że Marywilską sprzątną, ale po sezonie zimowym. Wtedy to nawet piasek zmiotą z ddrów. Tacy są kochani.
--- Koniec cytatu ---
Szczyt łaski normalnie, już na wiosnę wykonają swoją robotę. WOW, Szacuneczek, tak bardzo ZOM... ;)
jolajola1:
Mandat dla rowerzysty, który jechał jezdnią, gdy DDR była nieodśnieżona i zalodzona - nie, nie u nas, tylko w Bydgoszczy.
Ja, osobiście, bym mandatu nie przyjęła i starała się zrobić jak największą zawieruchę.
http://metropoliabydgoska.pl/rowerzysta-zadbal-o-wlasne-bezpieczenstwo-i-dostal-mandat-sonda/
Macie jakieś pomysły, co w razie takiej sytuacji mówić panom-policjantom?
mp0011:
--- Cytat: jolajola1 w 26 Sty 2017, 23:45:31 ---Macie jakieś pomysły, co w razie takiej sytuacji mówić panom-policjantom?
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: UPRD Art.3.1 ---Uczestnik ruchu i inna osoba znajdująca się na drodze są obowiązani (...) unikać wszelkiego działania, które mogłoby spowodować zagrożenie bezpieczeństwa (...). Przez działanie rozumie się również zaniechanie.
--- Koniec cytatu ---
Zaniechanie jazdy niebezpiecznym DdR jest zgodne z prawem.
Raffi:
Mówić, że nie przyjmuje się mandatu.
vit:
--- Cytat: Raffi w 27 Sty 2017, 08:05:32 ---Mówić, że nie przyjmuje się mandatu.
--- Koniec cytatu ---
Taaa, łatwo powiedzieć, a ile razy sam tak zrobiłeś?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej