Infrastruktura rowerowa i sprawy lokalne > Mokotów, Ursynów, Wilanów
Wał Zawadowski - będzie kostka czy asfalt na wale przeciwpowodziowym?
łowca:
Zaraz ... ten kawałek asfaltowy, to gdzie jest? Bo ja w styczniu jechałem ulica Wałem Zawadowskim (albo Włoki) na odcinku Metryczna - Gratyny i krajobraz był księzycowy - kratery i gruz.
fionotron:
@łowca
Asfalt - (i to całkiem równy... :)) jest za niestrzeżonym przejazdem kolejowym na "Kępie Zawadowskiej" jadąc w kierunku południowym (do Góry Kalwarii, albo Gassów)... Około kilometrowy (może troszkę dłuższy) odcinek... Pomiędzy piaskarnią nad Wisłą z lewej strony i "popiołami" z prawej strony... I przy blaszaczku (trzeba tam na takie wolnoszwędające się pieski - uważać...) się on kończy...
Ten asfalt jest przynajmniej od wiosny 1013r. Kiedy to z Kolegą zna treningi podjazdowe na "popioły" nim kręciliśmy... Oczywiście z drugiej strony "popiołów" przy samych torach są "płyty"... Nie wjeżdżając na ten przejazd kręci się dalej nimi - ze skrajnie prawej strony troszkę mniej trzęsie... :)
Pozdro.
robertrobert1:
--- Cytat: fionotron w 10 Mar 2014, 11:47:08 --- Oczywiście z drugiej strony "popiołów" przy samych torach są "płyty"... Nie wjeżdżając na ten przejazd kręci się dalej nimi - ze skrajnie prawej strony troszkę mniej trzęsie... :)
Pozdro.
--- Koniec cytatu ---
Oczywiście wydajac taką opinię nie uwzględniłeś przejazdu szosówką na cienkich oponach a podając
"skrajnie prawej strony''
powinieneś jeszcze podać ... jadąc od północy lub od Siekierek.
Stalin:
--- Cytat: fionotron w 10 Mar 2014, 11:47:08 ---Ten asfalt jest przynajmniej od wiosny 1013r.
--- Koniec cytatu ---
Nie wiedziałem, że w XI w. już kładli tam asfalt. :P
em c:
Przejechałem wczoraj cały wał i nadal jedyny pionowy rower jaki zauważyłem to ten przy rozpoczęciu (patrząc od strony Warszawy) odcinku asfaltowego.
edit: na obu końcach odcinka asfaltowego są.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej